Bestelling toppers Najaarsproeverij 19 november 2023
Nieuwsbrief
Bestellen doet De Wijnboer Amsterdam graag samen. Daarvoor kan je regelmatig tegen korting wijnen bestellen bij Voorinschrijvingen. Wil je op de hoogte zijn van deze inschrijvingen of andere aanbiedingen, schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Bedankt voor je inschrijving!
Wijn in hartje Amsterdam Oost: Over De Wijnboer Amsterdam
Rob Hulst, De Wijnboer Amsterdam, richt zich op het importeren van wijnen van kleine Europese familiebedrijven. Eigen import komt onder andere van de huizen Château Lamothe de Haux, Château Peneau, Domaine de la Verrière, Claudius Morand (Henry Fessy), Weingut Göhring, Bonnigal & Bodet Vignerons, Champagne Godart & fils, Domaine Justin Girardin en Domaine David Sautereau.
Ken je het verhaal van de architect die in de wijn gaat?
Net als in de architectuur gaat het bij een goede wijn om eenvoud en detail. Ik denk dat ook jij wel geïnteresseerd bent in een goede en lekkere wijn voor een aantrekkelijke prijs. En lekker zijn “mijn wijnen” allemaal!
Wijnreis – intro
In mijn eerste jaar als Amsterdamse Wijnboer is het natuurlijk van belang om kennis te maken met al mijn echte wijnboeren. In maart was ik al op bezoek in Rheinhessen bij Arno Göhring en later deze maand zal ik hem een paar dagen helpen bij de oogst van de Faberrebe. De afgelopen weken maakte ik een rondreis door Frankrijk, waarbij ik zowat alle bekende wijnstreken heb aangedaan. Startend vanuit Amsterdam reed ik door de Champagnestreek naar Chablis. Vervolgens zakte ik omlaag door de Bourgogne, de Beaujolais, de Rhonestreek naar de Ventoux en de Provence. Terug reed ik via de Languedoc naar de Bordeaux en tot slot omhoog naar de Loirevallei en via Sancerre weer terug naar Amsterdam.
Duitse wijnen
Bij Duitsland denk je vaak aan veel bier drinken in een Bierstube of op de Oktoberfesten.
In Duitsland worden echter ook heerlijke wijnen gemaakt!
Wijnproeverijen
Waar ik in het eerste jaar op de proeverijen zoveel mogelijk de nadruk legde op de volle breedte van mijn assortiment, ben ik in 2016 gestart met meer streekgebonden proeverijen.