Selecteer een pagina

Moulin-a-Vent 2017 / 2018 | Claudius Morand (Henry Fessy)

 12,50

 

Cru du Beaujolais.

Beaujolais wijnen worden op een andere manier gemaakt dan andere Rode Wijnen. Bij de Methode Macération carbonique (koolzuurgasvergisting) worden de hele trossen in direct na de oogst in grote kuipen gedaan. Het gewicht van de trossen zorgt ervoor dat de onderste druiven licht gekneusd worden. Door het sap ontstaat de gisting en komt er koolzuurgas vrij. Dit koolzuurgas stijgt omhoog en zorgt door het opbouwen van de druk dat ook de bovenste trossen onder druk komen te staan. De druiven gisten dus voornamelijk in hun schil. Door deze methode ontstaat een uiterst fruitige wijn. De naam Beaujolais is helaas enigszins besmet geraakt door het met veel aplomb op de markt brengen van de Beaujolais Primeur, een wijn met vrij weinig karakter. De streek heeft echter ook 10 Cru du Beaujolais wijngaarden, die zich juist richten op een hoge kwaliteit en allen zeer het proberen waard zijn.
Is de Fleurie de koningin van de Beaujolais, de Moulin-a-Vent is de koning! Van alle cru´s is de Moulin-a-Vent een Beaujolais die het best kan ouderen. Laat hem een paar jaar liggen en hij haalt het niveau van een goede Pinot Noir uit de Bourgogne. De wijn is uiterst soepel met veel rood fruit. Drink hem licht gekoeld.

Deze wijn is gemaakt van de Gamay druif.

Op voorraad

Artikelnummer: fesmou Categorieën: , , ,

Pin It on Pinterest

Share This

Ben je ouder dan 18?

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je op JA klikt, gaan we er vanuit dat je hier mee instemt. ------Bovendien verklaar je daarbij dat je ouder bent dan 18?