Selecteer een pagina

Côte de Brouilly 2020 | Claudius Morand (Henry Fessy)

 10,75

 

Cru du Beaujolais.

Beaujolais wijnen worden op een andere manier gemaakt dan andere Rode Wijnen. Bij de Methode Macération carbonique (koolzuurgasvergisting) worden de hele trossen in direct na de oogst in grote kuipen gedaan. Het gewicht van de trossen zorgt ervoor dat de onderste druiven licht gekneusd worden. Door het sap ontstaat de gisting en komt er koolzuurgas vrij. Dit koolzuurgas stijgt omhoog en zorgt door het opbouwen van de druk dat ook de bovenste trossen onder druk komen te staan. De druiven gisten dus voornamelijk in hun schil. Door deze methode ontstaat een uiterst fruitige wijn. De naam Beaujolais is helaas enigszins besmet geraakt door het met veel aplomb op de markt brengen van de Beaujolais Primeur, een wijn met vrij weinig karakter. De streek heeft echter ook 10 Cru du Beaujolais wijngaarden, die zich juist richten op een hoge kwaliteit en allen zeer het proberen waard zijn. Côte de Brouilly is een van de meest zuidelijke van deze cru´s. De wijngaarden liggen op de zonnige hellingen van de Mont Brouilly, een dode vulkaan met een ondergrond van graniet en leisteen. Het is een purperrode wijn met een aroma van verse druiven en irissen. Lekker bij wild, geroosterd vlees en kaas. Van alle Beaujolaiswijnen vind ik de Côte de Brouilly de meest elegante.

Deze wijn is gemaakt van de Gamay druif.

Op voorraad

Artikelnummer: fesbrou Categorieën: , , ,

Pin It on Pinterest

Share This

Ben je ouder dan 18?

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je op JA klikt, gaan we er vanuit dat je hier mee instemt. ------Bovendien verklaar je daarbij dat je ouder bent dan 18?